Over Michael

Een oprechte interesse in mensen, in wat hen bezighoudt en hoe ze zich ontwikkelen. Dat is waar ik enthousiast van word en wat mij drijft in mijn werk.

Kenmerkend voor mijn aanpak als coach en trainer zijn Openheid, Eenvoud en Respect (OER). Dat werkt voor mij krachtig en direct. Ik werk binnen mijn coaching en tijdens trainingen veel met praktische voorbeelden. Bijvoorbeeld alledaagse situaties uit het werk en leven van mensen. Hierbij pas ik verschillende methoden en technieken toe. Onder andere biografische werkvormen, trainingsacteren, ervaringsgericht leren en Deep Democracy. Hierbij zoek ik steeds naar een optimale balans tussen denken, voelen en willen, ofwel hoofd (inzicht, begrip, reflectie), hart (betrokkenheid, motivatie, beleving) en handen (oefenen, concreet maken, toepassen). De kracht van ontwikkeling van mensen schuilt voor mij in de juiste afstemming tussen deze dimensies in het leren.

Deelnemers ervaren mij als professioneel en respectvol, betrouwbaar en inlevend, aanmoedigend en waarderend, zorgvuldig, scherp en humorvol.

Gedurende 20 jaar heb ik mij in middelgrote en grote bedrijven bewezen als veelzijdig HR professional op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Sinds het behalen van mijn opleiding tot biografisch coach in 2009 heb ik mij verder ontwikkeld in het begeleiden van mensen en groepen binnen (project)organisaties op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en samenwerking en teamontwikkeling, zowel in het Nederlands als in het Engels. Sinds 2011 ben ik geaccrediteerd Insights Discovery practitioner. Naast mijn werkzaamheden als coach en trainer ben ik ook trainingsacteur. Eind 2018 heb ik Meesters in ontwikkeling opgericht.